YOSH AVLODDA EKOLOGIK MADANIYATNI RIVOJLANTIRISH - To'rayeva Lutfiyaxon Ilxom Qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Izoh: Maqolada zamonaviy ekologik inqiroz sharoitida yoshlarda ekologik madaniyatni rivojlantirishning asosiy tashabbuslari va usullari ko’rib chiqiladi. Xalqaro ekologik ta’lim dasturi 160 dan ortiq mamlakatlarning ekologik savodxonlik va mas’uliyatni rivojlantirishga qaratilgan sa’y-harakatlarini birlashtiruvchi markaziy dastur sifatida qaraladi. Yoshlarning ekologik kompetensiyasi va uni amaliy loyiha va ta’lim dasturlari orqali rivojlantirish zarurligiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Maqolada yoshlarda ekologik ongni rivojlantirish, ularning ekologik muammolarni hal etishdagi faolligini oshirishga xizmat qiluvchi ekologik xakatonlar, ko‘ngillilar loyihalari, o‘quv o‘yinlari va interfaol ma’ruzalar kabi zamonaviy ekologik tashabbuslardan namunalar keltirilgan. Muallif barqaror rivojlanish va insonlar va atrof-muhit o’rtasidagi uyg’un o’zaro ta’sirni rag’batlantirish uchun xalqaro hamkorlik va innovatsion yondashuvlarning muhimligini ta’kidlaydi.