O‘ZBEKISTON VА GERMАNIYА MOLIYА BOZORIDА RАQOBАTNI HUQUQIY QO’LLАB-QUVVАTLАSH MАSАLАLАRI: QIYOSIY HUQUQIY TАHLILI - Abduaxatova Guzal Utkirjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston va Germaniyada moliya bozoridagi raqobatni tartibga solish mexanizmlari huquqiy nuqtai nazardan qiyosiy tahlil qilinadi. O‘zbekistonning bozor islohotlari jarayonida raqobatni qo‘llab-quvvatlashdagi yondashuvi va Germaniyaning rivojlangan raqobat qonunchiligi hamda nazorat tizimlari bilan taqqoslanadi. Maqolada moliya bozori ishtirokchilarining faoliyati, monopoliyaga qarshi nazorat hamda raqobatni qo‘llab-quvvatlashning ijobiy va salbiy ta’sirlari chuqur o‘rganiladi. Shu jumladan, moliya bozorida raqobatni rivojlantirish, iqtisodiy samaradorlik va iste’molchilar manfaatlarini himoya qilishda O‘zbekiston va Germaniyada asosiy vazifalari o’rganiladi. Raqobatning rivojlanishi O‘zbekiston moliya sektorida sog‘lom muhit yaratishi, xalqaro investorlar va mahalliy bozor o‘rtasida barqaror aloqalarni mustahkamlash imkoniyatlari, O‘zbekiston Germaniya kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasini o‘z qonunchiligiga tatbiq etish orqali, iqtisodiy islohotlarni kuchaytirish, javobgarlikka tortish masalalari muhokama etiladi.