O‘G’RILIK JINOYATLARINING KRIMINOLOGIK TAVSIFI VA ULARNING OLDINI OLISH CHORALARI - XASANOV SHUXRAT ERKINBAYEVICH (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu tezisda o‘g‘rilik jinoyatlarining kriminologik tavsifi va ularga qarshi kurashish choralarining samaradorligi o‘rganiladi. O‘g‘rilik, jinoyatlarning eng ko‘p tarqalgan turlaridan biri bo‘lib, nafaqat iqtisodiy, balki ijtimoiy-psixologik omillar bilan ham bog‘liqdir. Maqola o‘g‘rilik jinoyatlarining shakllari, sabab va oqibatlarini, shuningdek, jinoyatchilikni oldini olishning innovatsion metodlarini tahlil qiladi. O‘g‘rilikning oldini olish uchun ijtimoiy, huquqiy va texnologik yondashuvlarning uyg‘unlashgan tizimi muhim ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Shu bilan birga, maqolada zamonaviy kriminologik va profilaktik tadqiqot usullari hamda profilaktika metodologiyalariga alohida e’tibor qaratiladi.