BADIIY TARJIMADA TASVIR VA IFODA VOSITALARINING QAYTA YARATILISH MUAMMOLARI - Tojiyeva Afro'za Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola adabiy matnlarda tasvir va iboralarni qayta yaratishda tarjimonlar duch keladigan ko’p qirrali muammolar, tarjimonning musiqiylik, ohang va so’z o’yinini muvozanatlash, matnlararo havolalar va maqsadli tilda to’g’ridan-to’g’ri ekvivalentlari bo’lmasligi mumkin bo’lgan madaniy ishoralarni boshqarish vazifasi, badiiy tarjimani talqin qiluvchi va ijodiy sanʼat sifatida koʻrsatib, matnning asl emotsional va estetik taʼsirini yetkazishda tarjimonning ham madaniy vositachi, ham hamkorlikda yaratuvchisi roli haqida batafsil bayon qilingan.