PSIXOLINGVISTIKADA NUTQNING ESTETIK AHAMIYATI - Omonova Sarvinoz; Kabulova U.S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutqning estetik ahamiyati tahlil etiladi. Nutqning estetik ta’siri til va psixologiya o‘rtasidagi aloqalarni o‘rganishda muhim o‘rin tutadi. Maqola nutqning go‘zalligi, ritmi, tovush uyg‘unligi, semantika va figurativ til orqali inson ruhiyatiga qanday ta’sir qilishini, shuningdek, estetik qabul va subyektiv talqinning rolini o‘rganadi. O‘zbek adabiyotidan misollar keltirilgan holda, psixolingvistik tahlil asosida nutqning estetik ahamiyati kengroq yoritiladi.