HOSILA VA UNING XOSSALARI. - Ibroximova Diyora Abdujalil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Matematika, xususan, analiz sohasida hosila tushunchasi juda muhim ahamiyatga ega. Hosila, funksiyaning o’zgarishini o’rganish va uning xossalarini aniqlashda asosiy vosita hisoblanadi. U, funksiyaning nuqtadagi o’zgarish tezligini ifodalaydi va ko’plab matematik, fizika, iqtisodiyot va boshqa sohalarda qo’llaniladi. Ushbu maqolada hosila tushunchasi, uning xossalari, qo’llanilishi va amaliy misollari haqida batafsil ma’lumot beriladi.