TRIKOTAJ MAHSULOTLARINI JAHON MODA KOLLEKSIYALARI - Shavkatova Ozoda Ibroxim qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Hozirgi vaqtda trikotaj gazlamalar va undan tayyorlangan mahsulotlarning ishlab chiqarish tannarxini kamaytirgan holda tuzilishi nuqtai nazaridan bionika qonuniyatlarini o‘rganish zarurati tug‘iladi. Texnologiyaning rivojlanishi va yangi materiallarning paydo bo‘lishi bilan dizayn va arxitekturada bionik shakllardan foydalanish imkoniyatlari deyarli cheksiz bo‘lib bormoqda. Dizaynning ajralmas qismi sifatida, zamonaviy dizayn bozorida muvaffaqiyatga erishish va kelajakda ishlash uchun zarur bo‘lgan fan asoslaridan biri sifatida bionika fanini o‘rganishning ahamiyati shubhasizdi [19].