XX ASR 20-YILLARIDA O’ZBEKISTONDA YANGICHA PEDAGOGIK O’QUV YURTLARINING VUJUDGA KELISHI - Mardiyeva Guzal Karimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada 1920-yillarda Oʻzbekistonda yuzaga kelgan pedagog kadrlarga ehtiyoj va muammolar, ushbu muammolarga yechimlar sifatida yangi yo‘nalishdagi pedagogik o‘quv yurtlarining vujudga kelishi haqida bayon etilgan. Shuningdek ushbu bilim yurtlaridagi o‘itish tizimi va o’quvchilar salmog’i tahlil qilingan.