BODRINGNING NAV VA DURAGAYLARINI OCHIQ MAYDONDA YETISHTIRISHNING AHAMIYATI. - Isaqova Kamila Isamiddinova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiy. Ilmiy maqolada asosiy ekin sifatida bodring yetishtirishda, har xil yoshdagi kо‘chatlarini unuvchanligi ularning yoshiga bog‘liqligini o‘rganishga qaratilagan. Tajiriba davomida bodring kо‘chatlarini har xil yoshdagi kо‘chatlari ochiq maydonga ekilib uarning tutuvchanligi va moslashib ketish jarayoni о‘rganilgan. Bunda asosan 10,15,20 kunlik kо‘chatlar ochiq maydoga ekilib nazorat sifatida bodring urug‘lariga nisbatan taqqoslangan. Shu bilan birga ochiq maydonda kо‘chatlarning eng yaxshi tutib ketishi 15 kunlik kо‘chatlarda boshqa yoshdigi kо‘chatlarga nisbatan yuqori natija kо‘rsatganligi kuzatilgan.