BIOLOGIYANI О‘QITISHDA О‘QUVCHILARDA MUSTAQIL VA IJODIY FAOLIYATINI TARKIB TOPTIRISH - To’xtaboyeva Sayyora Abdulboqiyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Fikr inson faoliyati, uning о‘z kuchi, qudrati va bilimini tashkil etuvchi ma’naviy-insoniy sifatidir. Fikr rivoji ijtimoiy - iqtisodiy taraqqiyotning asosiy harakatlantiruvchi kuchi bо‘lganligi uchun, biologiyani о‘qitish jarayonida о‘quvchilarning mustaqil va ijodiy fikr yuritish kо‘nikmalarini rivojlantirish zarur.