XITOYDA REKLAMA VA TIL: OMMAVIY AXBOROT VOSITALARI KOMPANIYALARNING IJTIMOIY LINGVISTIK TEKSHIRUVI - Norbo‘tayeva Dilfuza Yusupovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqola Xitoy reklama kompaniyalarida tildan foydalanish bo‘yicha sotsiolingvistik tekshiruvning keng qamrovli sharhini beradi. Bu turli auditoriyalarni maqsad qilib qo‘yish va brend identifikatorlarini yetkazish uchun mandarin xitoy tili, mintaqaviy lahjalar va xorijiy tillarning strategik bandligini ta’kidlaydi. Tadqiqot shuningdek, ijtimoiy media va interaktiv marketing reklama beruvchilar uchun yangi mulohaza va imkoniyatlarni taqdim etgan raqamli asrda tilning o‘zgaruvchan rolini o‘rganadi. Topilmalar Xitoy kontekstida til, ommaviy axborot vositalari va ijtimoiy- madaniy o‘ziga xosliklar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirga qiziqqan marketing bo‘yicha mutaxassislar, tilshunoslar va siyosatchilar uchun qimmatli tushunchalarni taqdim etadi.