HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI MEYORLARI TASNIFI - Rahmidinova Tavhida Azizbek qizi; Kabulova U.S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola o’zbek adabiy tili meyorlarini tasniflashga bag’ishlangan bo’lib, fonetik, morfologik, sintaktik, leksik va stilistik meyorlarni o’z ichiga oladi. Har bir meyorning o’ziga xos qoidalari va ahamiyati tahlil qilinadi. Til meyorlari adabiy ifoda va muloqotda aniq va ravon bo’lishini ta’minlaydi. Maqola, shuningdek, korrektura va tahrir jarayonining ahamiyatini ham ko’rsatadi. Natijada, o’zbek tilining rivojlanishi va madaniyati uchun meyorlarga amal qilish zarurligi ta’kidlanadi.