SUG‘ORILADIGAN YERLARNING MELIORATIV HOLATINI YAXSHILASHDA VERTIKAL DRENAJ QUDUQLARNING O‘RNI - Sherboyev Zohid Xonqulovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada yer osti sizot suvlarining ko‘tarilishishi natijasida yerlarning meliorativ holatiga salbiy ta’sir etishi va bu holatning oldini olish maqsadida vertikal drenaj uskunalaridan foydalanishning samaradorlik holatlari to‘g‘risidagi ma’lumotlar keltirilgan.