ҚИЙИН МЕЛИОРАЦИЯЛАНАДИГАН ЕРЛАРДА ҒЎЗАНИ ТУРЛИ СУҒОРИШ УСУЛЛАРИНИНГ СИЗОТ СУВЛАРИ САТҲИ ВА МИНЕРАЛИЗАЦИЯСИГА ТАЪСИРИ - Жўраев Умид Анварович; Атамуродов Беҳруз Неъмат ўғли; Рустамова Кумушхон Бахрон қизи (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада Бухоро вилоятининг қадимдан суғориладиган ўтлоқи аллювиал, механик таркибига кўра оғир қумоқ, шўрланган тупроқлар шароитида ғўзани турли суғориш усулларининг сизот сувлари сатҳи ва минерализациясига таъсири бўйича олиб борилган тажрибалари натижалари келтирилган бўлиб, тажрибалар 3 та вариантда олиб борилиб, турли суғориш усулларининг ер ости сувлари сатҳи ва унинг минерализациясига таъсири атрофлича таҳлил қилиб борилган.