OTA-ONA HAQIDAGI MAQOLLARNING IJTIMOIY VA PSIXOLOGIK JIHATLARI (SOCIAL AND PSYCHOLOGICAL ASPECTS OF PROVERBS ABOUT PARENTS) - Maxmanazarova Gulsanam Sherali qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o’gli (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqolada ota-ona haqidagi maqollarning ijtimoiy va psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Maqollar orqali ota-onaning oiladagi o‘rni, tarbiyaviy roli, jamiyatdagi mavqei va milliy psixologiya nuqtai nazaridan ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqollar orqali ota-ona va farzand munosabatlari, oila birlik va mustahkamligining muhim omillari sifatida aks ettirilgan nuqtalar o‘rganiladi.