HUDUDGA XORIJIY INVESTORLARNI JALB ETISH MAQSADIDA INVESTITSIYAVIY JOZIBADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Po’latova Sug’diyona (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda hududga xorijiy investorlarga qiziqarli va jozibali imkoniyatlar taqdim etish maqsadida investitsiyaviy jozibadorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xorijiy investitsiyalarni jalb qilish uchun davlat tomonidan yaratilgan sharoitlar, infratuzilma, soliq siyosati, biznes muhiti va huquqiy muhit kabi omillar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xorijiy investorlar uchun eng maqbul sharoitlarni yaratish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi. Mavzu doirasida investitsiyaviy jozibadorlikni oshirishning strategiyalari va ular amalga oshirilgan hududlarda erishilgan muvaffaqiyatlar tahlil qilinadi.