HUDUDGA XORIJIY INVESTORLARNI JALB ETISH MAQSADIDA INVESTITSIYAVIY JOZIBADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Po’latova Sug’diyona (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda hududga xorijiy investorlarni jalb etish maqsadida investitsiyaviy jozibadorlikni oshirishning samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Xorijiy investitsiyalar iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, yangi ish o‘rinlari yaratish, texnologik taraqqiyot va ijtimoiy farovonlikni oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Tezisdagi asosiy maqsad – hududga xorijiy investitsiyalarni jalb qilishni samarali ravishda ta’minlash uchun zarur strategiyalarni aniqlashdir. Bu maqsadga erishish uchun investitsiya muhiti, soliq siyosati, infratuzilma va huquqiy himoya mexanizmlarini takomillashtirish lozim.