IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TADBIRKORLIK SUB’EKTLARINING TA’SIRCHANLIGINI OSHIRISH YO’LLARI (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Rahmatullayeva Ahdiya (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda Surxondaryo viloyatidagi tadbirkorlik sub’ektlarining iqtisodiy samaradorligini oshirish yo’llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kichik va o’rta biznesning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, viloyatning biznes muhitidagi muammolar va ularni bartaraf etish bo’yicha takliflar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, soliq siyosatini takomillashtirish, kreditlash tizimini yaxshilash, infratuzilma va ishchi kuchi bozorining imkoniyatlarini oshirish kabi masalalar o’rganiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – Surxondaryo viloyatida tadbirkorlik sub’ektlarining ta’sirchanligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdir.