IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TADBIRKORLIK SUB’EKTLARINING TA’SIRCHANLIGINI OSHIRISH YO’LLARI (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Rahmatullayeva Ahdiya (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda Surxondaryo viloyatidagi tadbirkorlik sub’ektlarining iqtisodiy samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kichik va o‘rta biznesning viloyat iqtisodiyotiga qo‘shgan hissasi, mavjud muammolar va ularni hal qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Shuningdek, soliq siyosatini takomillashtirish, kreditlash tizimini yaxshilash, biznes muhitini rivojlantirish, infratuzilma va ishchi kuchini tayyorlash kabi masalalar alohida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – Surxondaryo viloyatida tadbirkorlik sub’ektlarining ta’sirchanligini oshirish uchun samarali yo‘llarni aniqlash va ularga amaliy tavsiyalar berishdir.