ОВҚАТЛАНИШ ГИГИЕНАСИ МУАММОЛАРИ - Бафоев Азизбек Ҳусен ўғли (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Инсон ҳаётида озиқ-овқат муҳим аҳамиятга эга. У бизга энергия, озуқа ва ҳаёт учун зарур бўлган барча моддаларни тақдим этади. Аммо, озиқ-овқат хавфсизлиги, яъни барча инсонларнинг соғлом ва фаол ҳаёт кечириши учун етарли миқдорда хавфсиз ва сифатли озиқ-овқатга эга бўлишини таъминлаш, бугунги кунда жаҳон миқёсида долзарб масала бўлиб турибди. Бу масалада гигиенанинг роли беқиёсдир.