XUQUBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASIDA PROFILAKTIK SUHBATNI TASHKIL QILISH VA TAKOMILLASHTIRISH - Buxarov Ulug'bek Tolib o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya:  Xuquqbuzarliklar  profilaktikasida  profilaktik  suhbatni  tashkil qilish  va  takomillashtirish"  mavzusidagi  ishda,  ichki  ishlar  organlari  tomonidan jinoyatlarning  oldini  olish  va  huquqbuzarliklarni  kamaytirish  uchun  amalga oshiriladigan  profilaktik  suhbatlarining o‘rni  va  ahamiyati tahlil qilinadi. Ma'lumki, profilaktik suhbat jinoyatni oldini olish, fuqarolarning huquqiy madaniyatini oshirish va  jamiyatda  ijtimoiy  tartibni  saqlashda  samarali  vosita  hisoblanadi.Ushbu  ishda profilaktik  suhbatlarning  psixologik,  huquqiy  va  ijtimoiy  jihatlari  o‘rganilib, suhbatlarni  o‘tkazishning  eng  samarali  usullari,  metodologiyasi  va  ichki  ishlar organlari faoliyatida uni rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi.