OTA-ONA HAQIDA MAQOLLARNING TARIXI (HISTORY OF PROVERBS ABOUT PARENTS) - Xoliqova Zebiniso Panji qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ota-ona  haqidagi  maqollar  xalq  og‘zaki  ijodining  ajralmas qismidir.  Bu  maqollar  avvalo,  milliy  madaniyat, an'ana va qadriyatlarni  ifodalaydi, shuningdek,  ota-ona  munosabatlari  va  farzandlar  tarbiyasiga  nisbatan  jamiyatdagi fikrlarni  aks  ettiradi.  Tarixan,  ota-ona  haqidagi  maqollar  butun  dunyo  xalqlarining axloqiy  va  ma'naviy  tushunchalarini  yoritib,  turli  davrlarda  ularning  o‘zgarishi  va rivojlanishini ko‘rsatadi. Ota-ona va farzandlar o‘rtasidagi aloqalar, o‘zaro hurmat va sevgi,  shuningdek,  tarbiya  va  ta'limni  qadrlash  orqali  insoniyatning  yuqori  axloqiy qadriyatlari namoyon bo‘ladi. Ushbu maqollar xalq orasida hayotiy tajriba va donolikni saqlab kelishda, shuningdek, yosh avlodni tarbiyalashda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi.