OʻZBEK VA INGLIZ MAQOLLARIDAGI SIMVOLIK ELEMENTLAR. - Avazberdiyeva Surayyo Lutfillo qizi; Abdimurodov Doston Dilmurod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  o‘zbek  va  ingliz  maqollarining  umuminsoniy xususiyatlarini  o‘rganish  va  maqollarni  tarjima  qilish,  muqobil  variantini  topishga qaratilgan. Shuningdek o‘zbek va ingliz xalq maqollarining tilshunoslikda o‘rganilish jihatlari keltirilib, bu soha bo‘yicha faoliyat olib borgan olimlarning nazariyalari bilan tanishib chiqiladi.Ushbu misollar nafaqat madaniy rivoyatlar haqida tushuncha beradi, balki  madaniy  merosni  saqlash  va  uzatishda  tilning  rolini  tushunish  imkoniyatini beradi. Ushbu tadqiqotning yakuniy maqsadi asosiy tushunchasi so‘zlar va maqollar orqali  qanday  ifoda  etilishi  va  hurmat  qilinishini  tushunishni  chuqurlashtirish  va madaniyatlararo istiqbollarini qadrlashni rivojlantirishdir.