RADIATSIYADAN SHIKASTLANISH.NURLANISH KASALLIGIDA SHIFOKORGACHA TIBBIY YORDAM KO’RSATISH - Xojiyev Azimjon Axmedovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Hozirgi  kunda  ilmfanning  tez  rivojlanishi,  sanoatning  kuchli  taraqqiyoti kundalik  hayotimizda  radioaktiv  moddalarning  tarqalish  xavfini  tugdirmoqda. Radiatsiya nurlaridan ishlab chiqarishda, tibbiyotda, ilmfanning rivojlanishida keng foydalanilyapti. Bundan tashqari, hozirgi kunda yer yuzida yadroviy qurollarga ega bo’lgan mamlakatlar ko’paymoqda. Shuning uchun radiatsiyadan zararlanish tibbiyot sohasida jiddiy muammo bo’lib turibdi. Radia tsiyadan zararlanish manbalari: