KOLLEMBOLAARNING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARIDAN KO’KRAK VA QORIN QISMINING TAHLILI - Atoyeva Dilsora Odil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Kollembolalar  nisbatan  kichik,  evolyusion  jihatdan  qadimgi guruhdir,  ular  odatda  yashirin  turmush  tarziga  hayot  kechiradi  va  tuproq  bilan chambarchas  bog‘liqdir.  Ular  yer  yuzida  juda  keng  tarqalgan  hamda  tuproq  va o‘simliklarning  barcha  turi  bilan  bog‘liq  suvo‘tlar,  lishayniklardan  tortib,  tropik o‘rmonlargacha  uchraydi.  Tanasi  boshdan,  uch  juft  oyoqli  ko‘krak  qafasidan  va qorindan iborat. Biz quyida ko’krak va qorin qismlarining tuzilishini ko’rib o’rganib chiqamiz.