KOLLEMBOLALARNING EKOTIZIMDAGI AHAMIYATI - Atoyeva Dilsora Odil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Tuproq – o‘z sharoitlarining kompleksi bo‘yicha suv va quruqlik-havo  sharoitlariga  o‘xshamaydigan  mustaqil  yashash  muhiti  hisoblanib,  qattiq zarrachalar  oralig‘ida  havo  va  suv  bilan  to‘lgan  bo‘shliqlar  mavjud.  Bu  tuproqda mayda suv va yirik quruqlik hayvonlarining yashashi uchun qulay sharoitni yuzaga keltiradi.  Shunday  qilib,  turli  o‘lchamlardagi  tuproq  hayvonlarining  guruhlari  turli muhitlarda hayot kechiradi.