XALQARO FRANSHIZINGDA SAVDO BELGILARINING HUQUQIY ROLI VA AHAMIYATI - Ilhomova Nurjahon Otabek qizi; Raimova Nargiza Doroyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola xalqaro franshizing doirasida savdo belgilarining huquqiy himoyasiga bag‘ishlangan bo‘lib, mazkur masalaning iqtisodiy va strategik ahamiyatini tahlil qiladi. Xalqaro franshizing biznes modelida savdo belgilarining roli kompaniyaning  global  bozorda  muvaffaqiyatli  faoliyat  yuritishi  uchun  hal  qiluvchi omil sifatida qayd etiladi. Savdo belgilarini xalqaro darajada himoya qilishda Madrid protokoli  va  Parij  konvensiyasi  kabi  xalqaro  hujjatlarning  ahamiyati  muhokama qilinadi.  Shuningdek,  savdo  belgilarini  huquqiy  himoya  qilish  jarayonidagi muammolar,  milliy  qonunchilik  va  xalqaro  standartlarning  uyg‘unlashmasligi masalalari  yoritiladi.  Mualliflar  O‘zbekiston  sharoitida  xalqaro  franshizingni rivojlantirish  uchun  milliy  qonunchilikni  modernizatsiya  qilish  bo‘yicha  qator takliflarni ilgari suradilar.