ROSSIYA IMERIYASI TOMONIDAN O’RTA OSIYONI BOSIB OLINISHI - Xurramov Dilshod Jahongir o’g’li; Jurayev Shamshodbek Javlonbek o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Rossiya  imperiyasi  keng  mustamlakachilik  siyosatini  O’rta  Osiyoni  bosib olishga  qaratdi.  Mazkur  maqolada  O’rta  Osiyo  xonliklarning  Rossiya  imperiyasi tomonidan bosib olinishi bosqichlari va mahalliy aholining rus bosqiniga qarashi kurashi, O’rta Osiyo xonlikarning taslim bo’lishi mahalliy va nemis adabiyotlaridagi talqini tahlil etilgan.