QO'QON XONLIGI TARIXI - Boyto’rayev Sirojidin Usmon o’g’li; Xurramov Dilshod Jahongir o’g’li; Jurayev Shamshodbek Javlonbek o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Qo’qon  xonligi  tarixini  yoritishda  tarixiy  manbalarning ahamiyati  va  Qo’qon  tarixnavisligidagi  asarlar  mohiyati  bo’yicha  ma’lumotlar keltirilgan.  Qo’qon  xonligi  tarixnavisligi  namunalarining  turli  tillarda  bayon etilganligi, mualliflarning asarda  keltirilgan  haqqoniy  ma’lumotlari  bo’yicha  fikr-mulohazalar keltirilib o’tilgan.