O'ZBEKISTONDA MUSTAQILLIK G'OYALARINING TARIXIY ASOSLARI - Boyto’rayev Sirojidin; Ahmadjonov Diyorbek Abdusalom o`g`li; Mirzamatov Ilxomjon Salimjon o’g’li; Hamraboyev Shukurjon akmal o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O'zbekistonda mustaqillik g'oyalarining tarixiy asoslari tahlil qilinadi,  ularning  kelib  chiqishi  va  bugungi  kunda  ahamiyati  o'rganiladi.  Maqola mustaqillik g'oyalarining shakllanish jarayoniga ta'sir qilgan tarixiy voqealar, madaniy elementlar  va  ijtimoiy  o'zgarishlarga  e'tibor  qaratadi.  Shuningdek,  maqola O'zbekistonning hozirgi davrdagi mustaqil siyosati va iqtisodiy rivojlanishiga bog'liq jarayonlarni ham ko'rsatadi.