BROYLER ONA TOVUQLARI VA JO‘JALARIDA PODAGRANING ETIOLOGIYASI VA RIVOJLANISH MEXANIZMI - Eshburiyev S.B.; Majidov S.N.; Hasanov N.F.; Erbo‘tayev Sh. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada mahsuldor tovuqlarda ko‘p uchraydigan muammoli kasalliklardan biri podagra (uratli diatez)ning kelib chiqishi va oldini olish  chora tadbirlari to‘g‘risida ma’lumotlar bayon etilgan. Podagra polietiologik yuqumsiz kasallik bo‘lib, ko‘pchilik parrandachilik xo‘jaliklariga  iqtisodiy zarari katta. Xususan ona tovuqlarda kasallikning qanday kechishi, jo‘jalarda qanday holatda namoyon bo‘lishi, artikulyar va visseral podagraning qay holatda kechishi va bir biridan farqi taqqoslangan.