O`ZBEKISTON FOYDALI QAZILMALARI: RUDALI QAZILMA BOYLIKLARI - Samadova Sabina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Mazkur  maqola  Oʻzbekistonning  rudali  qazilma  boyliklarini, ularning geografik joylashuvi, geologik tarkibi va iqtisodiy ahamiyatini tahlil qiladi. Oʻzbekiston  dunyo  bo‘yicha  oltin,  mis,  uran,  temir  rudalari  kabi  muhim  rudali qazilmalarning  yirik  ishlab  chiqaruvchilaridan  biri  hisoblanadi.  Maqolada  ushbu resurslarning  konlari,  ularning  qazib  olish  texnologiyalari,  iqtisodiyotdagi  o‘rni  va eksport  salohiyatiga  ta’siri  batafsil  ko‘rib  chiqiladi.    Oʻzbekistonning  rudali boyliklarini rivojlantirish orqali yurt iqtisodiyoti uchun yangi imkoniyatlar yaratish va global bozorda raqobatbardoshlikni oshirishning zarurati ta’kidlanadi.