EVOLUTSIYON PSIXOLOGIYAGA KIRISH - Abdurasulova Nargiza Xamidovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  evolutsion  psixologiyaning  asosiy  tushunchalari,  uning metodologiyasi,  rivojlanish  tarixi  va  ilmiy  tadqiqotlari  tahlil  qilinadi.  Evolutsion psixologiya  inson  psixikasining  va  xulq-atvorining  biologik,  evolyutsion  asoslarini o'rganadi.  Maqolada  insonning  psixologik  xususiyatlari,  xususan,  emotsiyalar, motivatsiya, xulq-atvor va ijtimoiy munosabatlar, tabiat tanlovi va tabiiy selektsiya jarayonlari  orqali  qanday  rivojlanganligi  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  evolutsion psixologiyaning asoschisi bo'lgan Charles Darwinning ilmiy merosi va bu sohaning XX asrda qayta tiklanishi haqida ham ma'lumotlar taqdim etiladi. Maqola, sohaning etika  muammolarini,  ilmiy  tadqiqot  usullarini  va  uning  zamonaviy  rivojlanish tendentsiyalarini ham o'z ichiga oladi.