O‘ZBEK FALSAFASINING SHAKLLANISHI - Toshmurodova Muhayyo (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Maqolada  XXI  asr  o‘zbek  faylasuflari  va  ularning  ilmiy merosini tadqiq etishga alohida e’tibor  berilib,  xususan  uning  yoshlar tarbiyasidagi o‘rniga  e’tibor  qaratilgan.  Bulardan  tashqari,  o‘zbek  falsafasining  shakllanishi, maqsadi  va  faoliyati,  uning  ahamiyati  hamda  rivojini  yoritilgan.  O‘zbek falsafasining shakllanish jarayonini, uning  yo‘nalishlari  tarixini  tahlil qilgan  holda, XXI  asr  o‘zbek  falsafasining  ijtimoiy  hayotdagi  o‘rni   va ahamiyati to‘g‘risida fikr  yuritilgan.