OʻQUVCHILAR OʻRTASIDA BULLING VA UNING OQIBATLARI - Hojiyeva Dildora Ibragimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada “Bulling” muammosi, zo’ravonlik va uning kelib chiqish hamda  uni  oldini  olish  masalalariga  e’tibor  qaratilgan.  Bullingning  bolalar  uchun zararli  va  uzoq  davom  etadigan  oqibatlari  mavjud.  Bullingning  jismoniy  ta’siridan tashqari,  bolalarda  hissiy  va  ta’qibga uchragan bolalarning  sog’lig’i,  xususan  ruhiy sog’lig’i ham yomonlashadi. Yoshlar yolg’izlanib, ularda tushkunlik va ojizlik, vahima hissi shakllanadi.