TEXNOLOGIYA FANINING OʻQITILISHI HAMDA OʻQUVCHI YOSHLAR HAYOTIDAGI OʻRNI - Axmedov Vafoqul Musayevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Azaldan  ma’lumki,  har  bir  yangilik  yoki  biror  yangi  tushuncha  kattalar tomonidan  kichiklarga  oʻrgatiladi.  Ammo  hozirga  kelib  kompyuter,  telefon, avtomatlashgan  zamonaviy  texnika  vositalaridan  foydalanishni  esa,  aksincha, kichiklar  kattalarga  oʻrgatishmoqda.  Aynan  ular  –  yosh  avlodning  yangi  asr texnologiyalariga  qiziqishi  ilm-fanga  boʻlgan  qiziqishga  aylantirilsa,  qandayin  soz boʻladi! XXI asrga kelib texnologiyalar shu qadar rivojlandiki, goʻyo kashf qilinmagan yangilik, yaratilmagan ixtiro qolmadi. Ammo texnologiyalarning “nano” koʻrinishlari bu  xulosaning  xato  ekanini  isbotladi.  Bugun  nanotexnologiyalarning  oʻzida  ham ixtirolar  qilinayotir.  Oʻzbek  yoshlaridan  Alisher  Tojiev  SMS  yuborishning  yangi usulini  oʻylab  topgani,  Azizbek  Mirzaevning  kimyo  sohasida  izlanishlari,  Ravshan Nazarovning yangi antivirus tizimini yaratgani bunga misol boʻla oladi.