KAMBAG’ALLIK VA UNING O’ZBEKISTON IQTISODIYOTIDAGI O’RNI - Shahboz Shamsiddinov Shahobiddin o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Kambag‘allik  va  qashshoqlik  ijtimoiy  va  iqtisodiy  rivojlanishga  to‘sqinlik qiluvchi  asosiy  omillardan  biri  hisoblanadi.  Qashshoqlik  iqtisodiy  tengsizlikni kuchaytirib, davlat byudjetiga qo‘shimcha yuk yuklaydi. Mazkur masala iqtisodiyotda noqulay  sikllarni  buzish  va  jamiyatning  farovonligini  oshirish  uchun  strategik ahamiyatga  ega.  Ushbu  maqolada  dunyoda  kuzatilayotgan  qashshoqlik  muammosi O‘zbekistonga ta’siri va oldini olish choralari to‘g‘risida fikr mulohazalar keltirilgan.