SAVDO SIYOSATI VA UNING AHAMIYATI. - Boqijonov Mirzaraxim Muxiddin o`g`li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Xalqaro savdo  siyosati iqtisodiyot va global iqtisodiy tizimda katta rol o‘ynaydi. So‘nggi yigirma  yil ichida,   savdo siyosatiga qaratilgan tadqiqotlar ko‘proq  savdo to‘siqlari  (masalan,  transport  xarajatlari,  axborot  va  kommunikatsiya  xarajatlari)ga qaratilgan. Bu o‘zgarishlar  savdo siyosatining ahamiyatini kamaytirgan deb qaraladi. Ammo,  bu  maqolada  biz    savdo  siyosatining  haqiqiy  ta'sirini  tahlil  qilib,  bu qarashlarning noto‘g‘riligini ko‘rsatishga harakat qilamiz.