BOLALAR PSIXOLOGIYASI (MAKTABGACHA YOSH DAVRI MISOLIDA) - Bozorqulova Umida Samandarovna; Choriyeva Durdona Azamat qizi; Shomurotov Ulug’bek Meliboboyevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Maktabgacha  yoshdagi  bolalar  psixologiyasi  bolalar  rivojlanishining  muhim bosqichlarini  o'rganishga  bag'ishlangan  ilmiy  izlanishlarni  o'z  ichiga  oladi.  Ushbu maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  psixologik  xususiyatlari,  ularning shaxsiyat  shakllanishi,  ehtiyojlari  va  o'zini  tutish  xatti-harakatlari  tahlil  qilinadi. Bolalar  psixologiyasining  mohiyati  va  ularning  ijtimoiy,  emotsional  va  kognitiv rivojlanishini  ta'minlashda  oilaning,  ta'lim  muassasalarining  va  jamiyatning  o'rni yoritilgan.  Maqolada  bolalar  psixologiyasining  asosiy  nazariyalari  va  maktabgacha ta'lim tizimida ularni hisobga olishning ahamiyati ham ko'rib chiqiladi.