O'ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TA'LIM SOHASIDAGI AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR - Boyto’rayev Sirojidin Usmon o’g’li; Boboraximov Shakarbek Foziljon o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annostatsiya:  O'zbekiston  Respublikasida  ta'lim  sohasida  amalga oshirilayotgan islohotlar so'nggi yillarda jiddiy o'zgarishlarga olib keldi. 2017-yildan boshlab,  mamlakatda  ta'lim  tizimining  sifatini  oshirishga,  xalqaro  standartlarga moslashtirishga,  va  yoshlarni  zamonaviy  bilimlar  bilan  ta'minlashga  qaratilgan  bir qator  islohotlar  amalga  oshirilmoqda.  Ushbu  islohotlarning  asosiy  maqsadi  ta'lim tizimini  yanada  samarali  va  zamonaviy  qilish,  o'qituvchilar  va  talabalar  uchun imkoniyatlarni  kengaytirish,  va  O'zbekistonning  ta'lim  sohasini  global  miqyosda tanitishdir.