ABU NASR FAROBIY - Boyto’rayev Sirojidin Usmon o’g’li; Qo’ldoshev Og’abek Sherzod o’g’li; Raxmatov Shaxzod Kramiddinovich; Bekbo’tayev Nodirbek Shmsi o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Hozirgi kunda erishilayotgan yutuqlarning barchasi o‘rta asrlarda yashab o‘tgan allomalarimizning yozib qoldirgan ilmiy meroslar orqali yuzaga kelgan. Bu davrda Sharq mutafakkirlarining asarlari barcha soha bo‘yicha butun dunyo uchun asosiy qo‘llanma hisoblangan va hozirgi kunda ham o‘z ta’sirini yuqotmagan. Abu Nasr  Farobiy  falsafa,  mantiq,  matematika,  astranomiya,  musiqa  kabi  bir  qancha sohalarda  faoliyat  olib  borgan.  Abu  Nasr  Farobiyning  asarlari  yunon faylasuflari asarlariga izoh va tahlil bilan yozilgan. Shu kabi allomalarimizning asarlaridan hozirgi kunda ham foydalanib jamiyat rivojlanishi uchun katta hissa qo‘shib kelinmoqda.