INSON PSIXIKASI VA HAYONLAR PSIXIKASIDA UMUMIY O’XSHASHLIKLARI. - Fozilova Dilfuza Botir qizi; Yo’ldoshev Tojiddin Abdukarimovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson va hayvonlar psixikasida mavjud bo’lgan o’xshashliklarga bag’ishlangan. Maqolada psixika, kognitiv qobiliyatlar, emotsional qobiliyatlar,  emotsional  reaktsialar  xulq-atvor  va  muammolarni  hal  etish jarayonlaridagi o’xshashliklar tahlil qilinadi. Insonlar va hayvonlar o’rtasida kognitiv o’rganish  muhitga  moslashish,  va  emotsional  tajribalarda  bir  xil  jarayonlar mavjudligini ko’rsatadi. Shuningdek, maqolada psixikaning evalutsion asoslari, ya’ni inson  va  hayvonlar  psixikasining  biologik  va  neyrofiziologik  o’xshashliklari  ham yoritiladi.