ISHCHI SUYUQLIK HARORATINING TA'SIRI ORQALI SUYUQLIKNING YOPISHQOQLIGINI TAHLILI. - Raxmonov Izzat Ilxomovich; Ismatov Adhamjon Alibek o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ma'lumki,  ko'pgina  gidravlik  tizimlarda  samaradorlik  75%  dan  oshmaydi. Berilgan  quvvat  mexanik  ishqalanishni,  quvurlardagi  gidravlik  yo'qotishlarni  va mahalliy  qarshiliklarni  va  ishchi  suyuqlikning  ichki  qochqinlarini  bartaraf  etishga sarflanadi. Suyuqlikning kinematik parametrlari o‘zgarishi natijasida hosil bo‘ladigan yopishqoqligi. Kalit so‘zlar. Tellus S2 V-4