MUSTAQIL TALIMNI EMPIRIK METOD ASOSIDA TASHKIL ETISH - B.I.Abdullayev (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur  maqolaning  asosiy  maqsadi  texnika  oliy  ta’lim  muassasalarida fizikaning  elektrodinamika  bo‘limini  o‘qitishda  mustaqil  ta’limni  empirik  metodlar asosida tashkil qilishning samaradorlik jihatlarini tahlil qilish va uni takomillashtirish bo‘yicha takliflarni ilgari surishdan iboratdir. Maqolada quyidagi masalalar yoritiladi: 1.Mustaqil ta’limning texnika oliy ta’lim muassasalaridagi ahamiyati. 2.Elektrodinamika bo‘limi uchun empirik metodlarni qo‘llashning imkoniyatlari va foydalari. 3.Talabalar mustaqil ishlarini baholash va samaradorligini oshirish yo‘llari. Mazkur  yondashuvni  joriy  etish  nafaqat  o‘quv  jarayonini  yanada  mazmunli  qilish, balki talabalar uchun zamonaviy texnologiyalarga moslashish imkonini ham beradi.