AQLIY RIVOJLANISHDA MUAMMOSI BO‘LGAN O‘QUVCHILARNI SAVODGA O‘RGATISHNING ILMIY ADABIYOTLARDA YORITILISHI. - Abdujabborova Mavjuda Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:    Oʻzbekistonda  nogironlik  tibbiy  va  xayriya  modellarining birlashuvidan kelib chiqqan holda belgilanadi: "nogiron odam – oʻzining jismoniy yoki aqliy zaifliklari oqibatida ishlashi cheklanganligi tufayli ijtimoiy yordam va himoyaga muhtoj insondir".   Oʻzbekistonda yosh avlodni sogʻlom, baquvvat, ruhiy va jismoniy tomondan  barkamol  inson  qilib  tarbiyalash  muhim  vazifa  boʻlib  hisoblanadi. Mustaqqillik  sharofati  bilan  jismoniy  tarbiya  va  sportga  yanada  eʻtibor kuchaytirilmoqda.  Ushbu  maqolada,  aqliy  rivojlanishda  muammosi  bo'lgan o'quvchilarni  savodga  o'rgatishning  lingvistik  asoslari    haqida  fikr  va  mulohazalar yuritiladi.