YAGONA IDIFIKATSIYA TIZIMIDAN O`TISH VA MILLIY TARMOQ RESURSLARIDAN FOYDALANISH. - XUSANOV DIYORBEK SHAVKATBEK O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Yagona  idenifikatsiya  tizimi,  OneID,  milliy  tarmoq  axbarot tizimini idenifikatsiya qilish, autеntifikator kerak.One Id idenifikatsiyasi tizimi xaqida: Yagona identifikatsiya tizimi (YAIT) OneID davlat va xo‘jalik boshqaruvi organlari, mahalliy davlat hokimiyati organlari va tijorat tashkilotlarining turli veb-saytlari va portallariga  barcha  foydalanuvchilar  uchun  qulay  foydalanish  uchun mo‘ljallangan.OneID  veb-saytlarga  bir  qator  xizmatlarni  taqdim  etish  uchun foydalanuvchilarni  aniqlash  imkonini  beradi.  Buning  uchun  foydalanuvchilar o‘zlarining shaxsiy maʼlumotlarini YAIT OneID-da, jumladan login, parol, to‘liq ism, JSHSHIR  va  hokazolarni  oldindan  ro‘yxatdan  o‘tkazishlari  kerak.veb-saytga  kirish uchun foydalanuvchi OneID-da o‘z shaxsiy kabinetidan foydalanuvchi nomi va parolni kiritishi  kerak.Shundan  so‘ng,  tizim  kiritilgan  maʼlumotlarning  muvofiqligini tekshiradi  va  autentifikatsiya  natijasini  foydalanuvchi  identifikatori  bilan  birga qaytaradi.