INTERNETDA QISHLOQ XOʻJALIGIGA OID VEB MANZILLAR VA ULARDAN AXBOROTLARNI KOʻCHIRISH - RAYIMOVA AZIZAXON ILHOMJON QIZI; USMONOVA MAVLUDAXON SOYIBJON QIZI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANOTATSIYA Turli xil onlayn platformalar orqali qishloq xo'jaligiga oid ma'lumotlarni to'plash vazifasi tobora ko'proq ahamiyat kasb etmoqda, chunki Internetda ko'proq resurslar mavjud. Bu qishloq xo'jaligini rivojlantirish, tadqiqotlar, texnologiyalar va siyosatga qaratilgan veb-saytlar, onlayn jurnallar, hukumat nashrlari va ma'lumotlar bazalarini o'z ichiga oladi. Ushbu veb-resurslarga kirish orqali qishloq xo'jaligi mutaxassislari, tadqiqotchilar  va  siyosatchilar  qishloq  xo'jaligidagi  so'nggi  tendentsiyalar,  tadqiqot natijalari,  innovatsiyalar  va  ilg'or  tajribalar  haqida  qimmatli  ma'lumotlarga  ega bo'lishlari mumkin. Ushbu veb-saytlardan tegishli ma'lumotlarni olish jarayoni qishloq xo'jaligi  amaliyotini  modernizatsiya  qilish  va  takomillashtirish,  oziq-ovqat xavfsizligini  oshirish,  barqarorlik  va  butun  dunyo  bo'ylab  qishloq  xo'jaligi tarmoqlarida iqtisodiy o'sishga hissa qo'shishi mumkin.