DANTE ALIGHIERINING ILOHIY KOMEDIYA ASARI. - Turaqulov Ilyos Haydar o’g’li; N.Zubaydova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola Dante Alighierining “Ilohiy Komediya” asarining mazmuni va mohiyati tahlil qilinadi.Ilohiy Komediya asari o’rta asr Yevropasining eng yirik  adabiy  durdonalaridan  biri  bo’lib,unda  inson  ruhining  najot  sari  yo’li  aks ettiradi.Dante  o’z  asarida  diniy  e’tiqodlar,axloqiy  tamoyillar  va  insoniyat  uchun muhim  bo’lgan  manaviy  qadriyatlarni  yoritib  beradi.Asar  uch  qismdan  –“Do’zax”, ’’A’rof”, va “Jannat”-iborat  bo’lib,inson ruhining gunohdan najotgacha bo’lgan ruhiy sayohatini aks ettiradi.