DANTE ALIGHIERINING “ILOHIY KOMEDIYA “ASARI. - To’raqulov Abdurahim Hamdam o’g’li; N.Zubaydova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Dante  Alighierining”  Ilohiy  komediya”  asari haqida malumot beriladi.Bu asarda nimalar tasvirlangani,nechta bosqichlar borligi,bu asarni o’zbek tiliga kim o’girgani,tarjima qilgan inson bu asardan ilhom olib qanday asar  yozgani,  o’sha  yozuvchining  asari  bilan  birga  “Ilohiy  Komediya”ni  taqqoslab o’rganib chiqamiz. Qanday o’xshashlik tamonlari bor, qanday farqli tomonlari borligi haqida malumot beriladi.