4-TARTIBLI DETERMINANTLARNING GEOMETRIYAGA TALQINI. - Saliyeva Sevara Ma’mirbek qizi; Xoshimova Rayxonoy Tavakkal qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarga algebra va sonlar nazariyasi fanini  4-tartibli  determinant  mavzusining  geometriya  bilan  bog’liqlik  hususiyati tushuntirilgan  .  Matematikaning  4-tartibli  determinantlarning  geometriyaga  talqini mavzusi algebra va geometriya sohalarining birlashgan nuqtasiga oid bo’lib,yuqori o’lchovli  fazolardagi  chiziqli  algebra  masalalarini  geometriya  bilan  bog’lashga hizmat qiladi.